Nederlandse bisschoppen in video: vier thuis kerst

Print
Nederlandse bisschoppen in video: vier thuis kerst

Afbeelding: YouTube

De Nederlandse bisschoppen roepen in een video op om vooral thuis Kerstmis te vieren, nu er dit jaar op kerstavond geen publieke vieringen zijn in de rooms-katholieke kerken. In hun videoboodschap lezen ze het evangelie van de nachtmis voor om iedereen aan te moedigen kerst dit jaar niet over te slaan.

Mensen kunnen kerst dit jaar meevieren via de livestream van hun parochie, of voor de televisie bij KRO-NCRV op NPO2. Op de website vierkerstmis.nl zijn allerlei tips, links en downloads te vinden om mensen een handje te helpen met het vieren van het kerstfeest, waaronder kerstkaarten en een doeboek voor kinderen. „Kerstmis is te belangrijk om niet te vieren”, aldus de bisschoppen.

Lees ook: Drive-in-nachtmis op Megalandterrein gaat niet door

De Nederlandse bisschoppenconferentie besloot deze week dat er tussen donderdag 24 december 17.00 uur en vrijdag 25 december 07.00 uur in het geheel geen publieke vieringen worden gehouden. De bisschoppen willen in deze periode van lockdown bewegingen van veel mensen tegelijk voorkomen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu