Scouting Geulle verspreidt Vredeslicht op alternatieve wijze: bezorging aan huis

Print
Scouting Geulle verspreidt Vredeslicht op alternatieve wijze: bezorging aan huis

Scouting Geulle biedt een alternatief voor het verspreiden van het Vredeslicht. Afbeelding: Facebook Scouting Geulle

Geulle / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem -

Scoutinggroep Geulle heeft de plannen om vanuit haar hoofdkwartier het uit Bethlehem afkomstige Vredeslicht te verspreiden moeten annuleren, maar komt wél met een alternatief.

Het Vredeslicht, dat jaarlijks vanuit de geboorteplaats van Jezus (op de huidige Westelijke Jordaanoever) aan z'n reis begint, wordt van kaars tot kaars verspreid. Het is de bedoeling dat hieruit een zee van licht ontstaat.

Lees ook: Bisschop Smeets en plebaan-deken De Graaf-Woutering ontvangen Vredeslicht uit Bethlehem in Roermond

Om dat proces ondanks de lockdown niet te hoeven onderbreken, komt Scouting Geulle met een oplossing op de proppen, want wie toch een vredeslichtje in huis wilt halen kan bij de groep via Facebook een kaars kopen. Deze wordt vervolgens met het Vredeslicht ontstoken en bij kopers aan de voordeur afgeleverd. „En dat doen we uiteraard geheel coronaproof”, laat de vereniging weten.

De lichten kosten € 2,50 per stuk. Geïnteresseerden kunnen terecht op het hiervoor aangemaakte Facebook-verkoopkanaal. Zie: www.facebook.com.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu