Zes Limburgers in handbalselectie voor EK-kwalificatieduels

Print
Zes Limburgers in handbalselectie voor EK-kwalificatieduels

Kay Smits in actie voor Oranje tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije, in november in Almere. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Bondscoach Erlingur Richardsson heeft achttien spelers geselecteerd voor het vervolg van de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2022. Onder hen zes Limburgers: Mark van den Beucken (TBV Lemgo), Alec Smit (Sonderjyske Håndbold), Jorn Smits (Volendam), Kay Smits (TTH Holstebro), Ivo Steins (Kembit/Lions) en Luc Steins (Paris Saint-German).

In januari staan twee wedstrijden tegen Slovenië op het programma. In de interlandweek zelf wordt de wedstrijdselectie teruggebracht naar zestien spelers. Nederland speelt 6 januari in Almere eerst de thuiswedstrijd. De tweede ontmoeting met Slovenië volgt vier dagen later in Celje.

Oranje is ingedeeld in een poule met Slovenië, Polen en Turkije. Tegen ieder land wordt een keer uit en een keer thuis gespeeld. Aan het einde van de kwalificatie plaatsen de nummers 1 en 2 en de vier beste nummers 3 uit alle acht poules zich voor het EK van 2022 in Hongarije en Slowakije. Nederland staat momenteel eerste in de poule.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu