Coronahulp gaat tijdens lockdown gewoon door voor inwoners Weert

Lockdown in Weert met etalagepoppen in plaats van levende klanten in café De Gruyter. 

Weert -

Inwoners van Weert kunnen ook tijdens de lockdown elke dag bij welzijnsorganisatie Punt Welzijn terecht met hulpvragen. De hulplijn is vrijwel elke dag open.

Pieternel Kellenaers

Wie hulp nodig heeft bij het doen van een boodschapje, iets ophalen bij de apotheek, telefonisch een praatje maken, een klein klusje in de tuin doen of de hond uitlaten, kan bellen naar Corona Hulp Weert, 0495-697900, of mailen naar coronahulpweert@puntwelzijn.nl. Medewerkers van Punt Welzijn proberen een match te maken met iemand die zich als buurthulp heeft aangeboden. Lukt dat niet direct dan wordt er gezocht naar andere mogelijkheden om aan de vraag te voldoen. De lijn is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 uur en tussen 13.00 en 17.00 uur. De lijn is alleen gesloten op 25 december en 1 januari. Ook organisaties die tegen problemen aanlopen vanwege de coronasituatie en mensen die hun hulp willen aanbieden, kunnen Punt Welzijn benaderen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal