Unilever gaat in VS weer adverteren op sociale media

Print
Unilever gaat in VS weer adverteren op sociale media

Afbeelding: ANP

De Amerikaanse tak van Unilever gaat weer adverteren op Facebook, Instagram en Twitter na een boycot van bijna een halfjaar.

In juni wilde het bedrijf niet meer samenwerken met Facebook, omdat dat bedrijf te weinig zou doen om racisme en haat op zijn platforms te bestrijden.

Bedrijven als Coca-Cola, Starbucks en Pepsico sloten zich in de zomer net als Unilever aan bij de campagne ‘Stop Hate for Profit’. Die was geïnitieerd door verschillende burgerrechtenorganisaties na de dood van George Floyd. De zwarte Amerikaan kwam om het leven door politiegeweld.

Unilever zal naar eigen zeggen de aankomende tijd de resultaten van Facebook nauwkeurig beoordelen op basis van de tijdlijnen van de verschillende platforms en de toezeggingen van het bedrijf. Facebook kijkt ernaar uit om weer samen te werken met Unilever en zegt zich te blijven inzetten om schadelijke informatie te bestrijden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu