Maastricht en Theater aan het Vrijthof pakken uit in coronatijd met gratis digitale kerstshow

 © Johannes Timmermans

Maastricht -

Theater aan het Vrijthof en de gemeente Maastricht presenteren op 22 december een online kerstshow. De show is bedoeld om mensen enig vertier te bieden in deze door corona lastige decembermaand.

Redactie

Tijdens de show zijn er optredens van onder andere zangeres Madieke Marjon, Servé Hermans & Michel Sluysmans van Toneelgroep Maastricht en het Trombone Choir van Conservatorium Maastricht. Ook is er een kerstwens van burgemeester Annemarie Penn-te Strake en een uitvoering van Scrooge in het dialect.

De kerstshow is vanaf 22 december 10.00 uur op elk gewenst moment te zien via de link https://vimeo.com/490714166 en via de Facebookpagina’s van de gemeente Maastricht en Theater aan het Vrijthof.

Gastheer

Scheidend theaterdirecteur Jean Boelen treedt op als gastheer. Boelen was ook initiatiefnemer voor de kerstshow: „Onder de noemer ‘uw theater pakt uit’ pakken we ondanks corona uit met een bijzonder programma. Daaraan hadden we ook een kerstshow gekoppeld, in eerste instantie voor het personeel van gemeente en theater, als alternatief voor de normale kerstbijeenkomsten. Al pratend met collega’s van de gemeente ontstond het idee de show ook te presenteren aan een breder publiek. Helemaal terecht natuurlijk want in deze lastige tijd verdient iedereen een cadeau als dit.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal