OLS in Meijel nog een extra jaar uitgesteld

Print
OLS in Meijel nog een extra jaar uitgesteld

Beeld van het OLS in Maasniel. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Meijel -

Het Oud Limburgs Schutterfeest kan ook niet in 2021 plaatsvinden. De organisatie van het OLS Meijel heeft besloten om het evenement te verplaatsen naar 2022.

Het besluit is genomen in nauw overleg met de gemeente Peel en Maas, de OLS-federatie en de Veiligheidsregio Limburg Noord, zo laat de organisatie weten.

Als gevolg van de coronapandemie zijn de voorbereidingen voor het OLS volgend jaar vastgelopen. Bijeenkomsten kunnen niet plaatsvinden, uiteenlopende voorbereidingen stagneren en de aanvraag voor de evenementenvergunning wordt niet in behandeling genomen. De organisatie vindt het onverantwoord om tienduizenden schutters en bezoekers naar het evenemententerrein in Meijel te halen.

Het OLS wordt verplaatst naar zondag 3 juli 2022. „Het besluit om het OLS te verplaatsen hebben we met teleurstelling en met pijn in het hart genomen. Het is een zwaar besluit”, zo laat de organisatie weten. „Wij nemen nu onze verantwoordelijkheid, ook omdat de gezondheid voor alles gaat.” De organisatie hoopte aanvankelijk het OLS in juli 2021 in te kunnen halen.

Lees ook: Tranen en optimisme strijden om voorrang bij OLS-familie in Meijel

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu