Duitse vader zorgt voor familiedrama, dochter (14) overleeft

Print
Duitse vader zorgt voor familiedrama, dochter (14) overleeft

Uitgebreid onderzoek na het familiedrama in Isselburg waarbij een man zijn vrouw en een dochter om het leven bracht en daarna zelfmoord pleegde. Afbeelding: EPA

Een 51-jarige man heeft donderdag in een woning in het Duitse Isselburg, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, zijn echtgenote (46) en een 17-jarige dochter om het leven gebracht. Daarna pleegde de man zelfmoord. Dat is volgens de Duitse politie duidelijk geworden uit de sectie die op alle drie de lichamen is gepleegd. Een 14-jarige dochter overleefde het familiedrama. Zij zat opgesloten in een kamer in huis.

Bij de politie kwam donderdagochtend een melding binnen. De vader van het gezin zou aan een kennis hebben laten weten wat hij van plan was: hij zou zijn vrouw en beide dochters vermoorden. Man en vrouw hadden al lange tijd ruzie en lagen in scheiding.

Meteen na de melding vond de politie in de woning de dode moeder en de 17-jarige dochter. Ook de man werd levenloos aangetroffen. Het 14-jarige meisje zat opgesloten in een kamer. Zij raakte niet gewond. Volgens de tiener zou haar vader wel gedreigd hebben haar te vermoorden, maar dat uiteindelijk toch niet hebben gedaan.

Het meisje wordt opgevangen door familie en jeugdzorg. ,,De 14-jarige is stabiel en kon door politieagenten worden ondervraagd”, liet de politie weten.

Denk je aan zelfmoord? Praat erover. Bel 0800-0113 of chat via 113.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu