Politie houdt slachtoffer van schietpartij in Sittard aan

Print
Politie houdt slachtoffer van schietpartij in Sittard aan

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Maastricht -

De politie heeft vrijdagavond het slachtoffer van de schietpartij op de Bradleystraat in Sittard aangehouden. De 38-jarige Anthy P. uit Roermond wordt verdacht van bedreiging.

De Roermondenaar bedreigde vrijdag een persoon in Maastricht. Vrijdagavond hield de politie hem en zijn partner aan in zijn woning in Roermond. Bij de doorzoeking van de woning werd een wapen aangetroffen.

Lees ook: 5000 berichten: sms-bom in onderzoek naar liquidatiezaak Roermondenaar Anthy P.

De verdachte zit in de cel. De politie wil daarom nog niets zeggen over de bedreiging in Maastricht en in hoeverre dit te maken heeft met het schietincident op 12 september in Sittard, waarbij de verdachte ernstig gewond raakte. Hij werd die avond zittend in zijn auto onder vuur genomen. Omstanders troffen hem toen rond 23.15 uur gewond op de oprit van een woning aan.

Lees ook: Belangrijke getuige meldt zich na sms-bom in onderzoek naar liquidatiepoging in Sittard

Sindsdien verricht een rechercheteam van de politie onderzoek naar het schietincident in Sittard. Het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht heeft de afgelopen maanden meermaals aandacht besteed aan het incident.

Lees ook: Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan drie Limburgse zaken

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu