Bewoners vernieuwde duurzame huurwoningen in Maastrichtse wijk Malberg krijgen ‘groen duimpje’

Print
Bewoners vernieuwde duurzame huurwoningen in Maastrichtse wijk Malberg krijgen ‘groen duimpje’

Uitreiking duimpjes aan woningen in Malberg die meedoen in de eerste fase van het project. Afbeelding: Maasveste Berben Bouw

Vaals / Maastricht / Itteren -

De eerste dertig huurwoningen die in Malberg duurzamer zijn gemaakt zijn opgeleverd. De in totaal zeventig bewoners die gekozen hebben mee te doen aan het project, krijgen deze week van woningcorporatie Servatius en Maasveste Berben Bouw een ‘groen duimpje’

De duimpjes staan op driehoeksborden die aan het raam kunnen hangen. Ze zijn een complimentje voor de bewoners omdat zij kiezen voor duurzaamheid. Anderzijds zijn de borden bedoeld om in de wijk aan elkaar te laten zien wie meedoet, om ervaringen met elkaar te kunnen delen.

Akkoord

In totaal komen 277 woningen in aanmerking voor de verduurzaming. Normaal moet minstens 70 procent van de bewoners akkoord zijn met de vernieuwingen voor het van start gaat. Maar omdat in deze wijk huur- en koopwoningen door elkaar liggen, doet Servatius het bij dit project anders. Iedere bewoner kan zelf kiezen of hij wel of niet meedoet. Inmiddels hebben al ruim 150 bewoners ’ja’ gezegd tegen de plannen. Bewoners kunnen zich nog aanmelden voor fase 2. Begin 2021 beginnen Servatius en Maasveste met de huisbezoeken hiervoor. De werkzaamheden hiervoor starten volgens planning najaar 2021.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu