Kerstnachtmis vanuit Sint Servaasbasiliek te volgen via RTV Maastricht

Print
Kerstnachtmis vanuit Sint Servaasbasiliek te volgen via RTV Maastricht

Afbeelding: Google Streetview

Maastricht / Itteren -

De avondmis op kerstavond wordt vanwege de beperkingen rondom het coronavirus live uitgezonden vanuit de Sint Servaasbasiliek in Maastricht. Bij deze viering is geen publiek aanwezig.

Hoofdcelebrant is de bisschop Harrie Smeets. De televisie-uitzendingen zijn te zien bij RTV Maastricht op 24 december om 21.30 uur, en wordt herhaald om 23.00 uur, en op eerste en tweede kerstdag om 10.00 uur.

Volgeboekt

Zowel in de Maastrichtse Sint Servaasbasiliek als in de Annakerk stonden een aantal avondmissen gepland die inmiddels allemaal waren volgeboekt. De missen op eerste en tweede kerstdag in de Servaasbasiliek en de Annakerk kunnen wel worden gehouden met publiek, maar deze zijn inmiddels volgeboekt met het maximale toegestane aantal van dertig personen. „Het doet ons pijn in ons hart dat we niet meer mensen kunnen toelaten bij onze missen met Kerstmis”, zegt pastoor-deken John Dautzenberg. „Anderzijds zijn we blij met de uitzendingen van RTV Maastricht.”

Kribbe

Op beide kerstdagen zijn de kerken in de Maastrichtse binnenstad geopend voor een bezoek aan de kribbe, het opsteken van een kaarsje en voor gebed. Hierbij gelden de coronamaatregelen en zijn mondkapjes verplicht.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu