Meerssen vraagt jongeren voor uitvoering plan ‘Jeugd in Crisistijd’ om ideeën

Print
Meerssen vraagt jongeren voor uitvoering plan ‘Jeugd in Crisistijd’ om ideeën

Meerssen zoekt jongeren die tijdens de vakantie een activiteit willen organiseren. Afbeelding: Gemeente Meerssen

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

De gemeente Meerssen zoekt jongeren tussen de 12 en 18 jaar die tijdens de kerst- en carnavalsvakantie activiteiten willen organiseren voor henzelf en leeftijdgenoten.

De gemeente geeft daarmee invulling aan het landelijke plan ‘Jeugd in Crisistijd’ van het ministerie van VWS. Jongeren die met een goed idee op de proppen komen en hiervoor van de gemeente groen licht krijgen, kunnen bij de uitvoering rekenen op hulp van straatcoaches Addie Redmeijer en Leonie Pachen en combinatiefunctionaris sport en bewegen Baudouin Clairbois.

Lees ook: Bon Appétit: De ultieme feestelijke taart voor Kerstmis van patissierskoppel uit Meerssen

Rein Dupont, wethouder Jeugd is te wel te spreken over het initiatief: „Naast een mooie tijdsbesteding is dit een hele goede manier om jongeren actief te betrekken bij de organisatie van activiteiten. Ook ervaren ze zo zelf de waarde van vrijwilligerswerk.”

Wie een idee wilt aanmelden kan dit doen door een mailtje te sturen naar Baudouin Clairbois: baudouin.clairbois@meerssen.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu