Lichtpuntjestocht voor Vrede van kerstavond tot maandag door Heerlen

Print
Lichtpuntjestocht voor Vrede van kerstavond tot maandag door Heerlen
HEERLEN / Hoensbroek -

Vredesplatform Heerlen houdt vanaf Kerstavond een Lichtpuntjestocht. Anders dan vorig jaar is het niet de bedoeling tussenstops aan te doen.

„Wij denken dat wij met deze individuele wandeling aan een behoefte voorzien door wat opbeurende en positieve signalen te geven”, laat Harrie Winteraeken van het platform weten. „Met deze Lichtpuntjestocht voor Vrede kunnen mensen (gezinnen) zelfstandig, op eigen gelegenheid een route lopen.”

Op veertien plekken wordt op lantaarnpalen een ‘lichtpuntje’ aangeboden, vervolgt Harrie Winteraeken. „Een stukje positief nieuws, een aardige activiteit voor de medemens, een beetje blij makende tekst of gedichtje en een toepasselijk liedje ‘voor onderweg’. Dit wordt ondersteund door een ‘gids’ via de telefoon met Qr-codes en/of een document met linkjes.”Gezinsverband
Omdat het wandelen in gezinsverband of hele kleine groepjes buiten plaatsvindt, waarbij een onderlinge afstand van anderhalve meter goed mogelijk is, is het Vredesplatform van mening dat deze activiteit volledig corona-veilig is.Winteraeken: „Het voordeel van deze opzet is dat er voor belangstellenden ondanks Corona toch een activiteit is waar niet aan tijd gebonden aan kan worden meegedaan. Nadeel ten opzichte van een gezamenlijke wandeling is dat er weinig ontmoeting en saamhorigheid is. Wel wordt de mensen de gelegenheid geboden om te reageren en desgewenst om aan te geven waar ze ook ‘lichtpuntjes’ zien.”Lees ook: Derde Vredeswandeling in HeerlenTussenstopsDe Lichtpuntjestocht wordt gehouden van kerstavond 24 t/m maandag 28 december. Start: de Dobbeltuin aan de Dobbelsteijnstraat in Meezenbroek. Tijd: zelf te bepalen. „Vorig jaar was het een groot succes. Maar een wandeling met tussenstops kan dit jaar niet.” Vervolgens kan men via de Kasteellaan, Baron de Mackaystraat, Groen van Prinstererstraat en de Tooropstraat doorsteken naar de Sint Barbarastraat in Palemig en dan naar de Meezenbroekerweg waar de tocht eindigt bij het gebouw van het Apostolisch Genootschap. Winteraeken: „We kunnen tot onze spijt dit jaar geen nazit organiseren.”
Voor meer informatie: vredesplatform@gmail.com.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu