Cadeaukaart gemeente Brunssum van 25 euro voor alle burgers na lockdown

De Brunssumse gemeenteraad geeft burgers en ondernemers een cadeaukaart ter waarde van 25 euro. © Berend Vonk

BRUNSSUM -

Alle Brunssumse huishoudens krijgen een gratis cadeaukaart ter waarde van 25 euro. De oplaadbare kaart is vanaf 19 januari verkrijgbaar zijn en te besteden bij lokale ondernemers.

onze verslaggever

De gemeenteraad wil inwoners en ondernemers een extraatje gunnen en een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijden, zo is deze week besloten.

De oplaadbare cadeaukaart zou oorspronkelijk vrijdag 18 december worden geïntroduceerd. Vanwege de recente coronamaatregelen zijn de uitgiftepunten evenwel gesloten, alsook de meeste winkels waar de kaart geldig is. Lees ook: Steun aan Brunssumse supermarkten: ruimere openingstijden

Impuls

De cadeaukaart is een initiatief van de gemeente en wordt ondersteund door Ondernemersvereniging Centrum Brunssum (OCB), Business in Brunssum (BIB) en thuisuiteteninbrunssum.nl.

Wethouder Carolus de Rijk (BCD, Economische Zaken): „De kaart geeft een impuls aan bestedingen bij lokale ondernemers. Zij hebben het extra zwaar. Wie een kaart koopt, zo is de achterliggende gedachte, steunt daarmee ook de Brunssumse ondernemer.”

Lees ook: Bescheidenheid bij succesvolle projecten gaat Brunssum niet van vervelend imago afhelpen

Sticker

De cadeaukaart wordt breed inzetbaar: van horeca tot de drogist en van recreatievoorziening tot bakker. Wie de kaart koopt bij één van de uitgiftepunten kan zelf aangeven welk bedrag op de kaart gezet wordt, tussen de 5 en 150 euro. De ondernemers bij wie het tegoed kan worden uitgegeven zijn te herkennen aan een sticker op de deur.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal