Schalke 04 stelt ook bij rentree Stevens teleur en blijft zonder overwinning

Print
Schalke 04 stelt ook bij rentree Stevens teleur en blijft zonder overwinning

Afbeelding: REUTERS

Schalke 04 is bij de winterstop nog altijd zonder overwinning in de Bundesliga. Ook met interim-trainer Huub Stevens langs de zijlijn verloor de hekkensluiter uit Gelsenkirchen van directe concurrent Arminia Bielefeld: 0-1.

Schalke is bezig aan het meest dramatische jaar uit de clubgeschiedenis. De club won op 17 januari voor het laatst een wedstrijd in de Bundesliga en is bezig aan een vrije val. Om die reden werd trainer David Wagner eind september al op straat gezet. Maar ook diens opvolger Manuel Baum slaagde er niet in om een ommekeer te bewerkstelligen.

Schalke 04 stelt ook bij rentree Stevens teleur en blijft zonder overwinning
Foto: AFP

Lees ook: Schalke 04 ontslaat trainer en doet opnieuw beroep op Huub Stevens

Volgens de club had het elftal ‘een nieuwe impuls nodig’ en daarom werd opnieuw (tijdelijk) een beroep gedaan op Huub Stevens. Vanmiddag tegen Arminia Bielefeld zat de Limburgse trainer direct op de bank, zonder succes. Na een gelijk opgaande start kreeg het Bielefeld van basisspeler Mike van der Hoorn steeds meer de overhand, wat na rust resulteerde in de openingstreffer van Fabian Klos. Schalke deed wat het kon om nog een gelijkmaker te forceren, maar stond na het laatste fluitsignaal terecht opnieuw met lege handen.

Zo sluit Schalke, dat aankomende dinsdag wel nog een bekerwedstrijd speelt tegen een vierdeklasser, het onthutsende voetbaljaar af als hekkensluiter in de Bundesliga. Zonder overwinning en met slechts 4 punten. Directe concurrent Bielefeld staat dankzij de driepunter twee plaatsen hoger, op plek 18.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu