Felix Meurders zwaait af bij Spijkers met Koppen: ‘Bij Radio 5 ben ik weer jonge god’

 © ANP Kippa

Felix Meurders heeft zaterdagmiddag voor de laatste keer Spijkers met Koppen gepresenteerd. ,,Het was een memorabel programma en ik ben behoorlijk trots dat ik daaraan heb mogen bijdragen”, waren de laatste woorden van de presentator vanuit het Utrechtse café The Florin.

Bron: AD

,,Het was altijd een feestje, mijn zaterdagse uitje”, zei hij in het bijzijn van medepresentator Dolf Jansen. ,,Zaterdag begin ik op Radio 5. Dan ga ik hier weg als senior en word ik daar binnengehaald als jonge god. Ik ben nu officieel de Benjamin. Jullie gaan nog veel van me horen.”

In de laatste uitzending was onder meer een aantal toekomstige NPO 5-collega’s van Meurders te gast, onder wie Manuëla Kemp, Henkjan Smits en Tineke de Nooij. Ze haalden herinneringen aan op de samenwerking met Meurders. Jack Poels was ook van de partij. De frontman van Rowwen Hèze, voormalig huisband van het radioprogramma, speelde gedurende de show een aantal nummers.

Lees ook: Felix Meurders denkt niet dat hij Spijkers gaat missen

Ook Dolf Jansen sprak lovende woorden over zijn vaste kompaan. ,,Wij zullen ‘m missen. Felix gaat, maar hij blijft altijd in dit programma.” De studio was vanwege de strengere coronamaatregelen verder bijzonder leeg. Publiek kon niet live in het café aanwezig zijn.

Meurders zwaait na 25 jaar af en geeft het stokje over aan Willemijn Veenhoven. Op Radio 5 gaat hij vanaf 2 januari FM op 5 presenteren, waarin hij platen draait en praat met luisteraars die die dag iets bijzonders gaan doen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal