Eric Clapton en Van Morrison maken protestlied tegen lockdown

Eric Clapton en Van Morrison maken protestlied tegen lockdown

Eric Clapton tijdens een optreden in 2019. Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Eric Clapton en Van Morrison hebben de handen ineengeslagen en samen een nieuw nummer gemaakt tegen de strenge lockdown-maatregelen. Dat meldt muziektijdschrift ‘NME’.

Het nummer Stand and Deliver is geschreven door Morrison en wordt uitgevoerd door Clapton. De opbrengst ervan gaat volledig naar Morrisons Lockdown Financial Hardship Fund, dat muzikanten bijstaat die vanwege het coronavirus in financieel onzekere tijden moeten leven.

„Het is zeer verontrustend om te zien hoe weinig optredens er door kunnen gaan vanwege de lockdown”, zegt Clapton in een verklaring. „Velen van ons steunen Van in zijn strijd om livemuziek te redden, hij is een inspiratie! We moeten samen sterk staan, want we moeten uit deze puinhoop zien te komen. Livemuziek zou anders niet terug kunnen komen.”

Lees ook: Britse virusvariant ook in Nederland, kabinet stelt vliegverbod in

Het is al de vierde protestplaat die Morrison recent maakte. Eerder dropte hij al No More Lockdown, Born to Be Free en As I Walked Out, waarin hij zich tegen de coronamaatregelen van de regering keert.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu