Peiling: JA21 haalt een zetel binnen, FVD en CDS stijgen

Peiling: JA21 haalt een zetel binnen, FVD en CDS stijgen

Annabel Nanninga en Joost Eerdmans tijdens een campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

De nieuwe partij JA21 zou een zetel binnenhalen als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer zouden zijn. Dat blijkt uit de peiling van Maurice de Hond.

Joost Eerdmans en Annabel Nanninga, die onlangs opstapten bij Forum voor Democratie, richtten de nieuwe partij JA21 op en doen daarmee mee aan de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart.

Dat Wopke Hoekstra de lijsttrekker van het CDA is geworden, heeft gezorgd voor een stijging van vijf zetels (naar 19) van het CDA in twee weken. Doordat die winst niet alleen van de VVD kwam (die nu 8 zetels voor staat op de PVV en 15 op het CDA) becijfert De Hond dat de huidige regering nu nog maar op vier zetels verlies staat. VVD komt op 34 zetels, PVV komt op 26.

FVD komt in deze peiling op vier zetels, twee meer dan de partij haalde bij de verkiezingen in 2017.

Lees ook: Commentaar: Met Wopke Hoekstra brengt het CDA een man van statuur in stelling voor de verkiezingen

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu