België weert vliegtuigen en treinen uit Verenigd Koninkrijk

België weert vliegtuigen en treinen uit Verenigd Koninkrijk

Afbeelding: EPA

In navolging van Nederland verbiedt ook de Belgische regering alle vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk. Ook de treinen van Eurostar vanuit Londen mogen België niet meer in. Het inreisverbod gaat zondag om middernacht in en is in eerste instantie 24 uur van kracht, melden Belgische media.

Premier Alexander De Croo heeft de maatregelen genomen om verdere verspreiding van een nieuwe variant van het coronavirus te voorkomen. De variant die in Engeland om zich heen grijpt, is waarschijnlijk veel besmettelijker dan eerdere versies van het virus.

Lees ook: Britse virusvariant ook in Nederland, kabinet stelt vliegverbod in

De Belgische maatregel geldt voorlopig slechts een etmaal. In die tijd bespreken wetenschappers en de regering de stand van zaken. „Er zijn nog heel veel vragen. We hebben daarover nog geen sluitend antwoord”, aldus De Croo. Mensen die zondag aankomen in België moeten in quarantaine, meldt de VRT. „België is intussen ook in overleg met Frankrijk, om toe te zien op het grensverkeer. In afwachting van het resultaat daarvan komen ook daar extra controles”, aldus de Vlaamse publieke omroep.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu