Kogel door de kerk: Roda legt talent Bouchouari vast

Print
Kogel door de kerk: Roda legt talent Bouchouari vast

Afbeelding: Getty Images

Kerkrade / Eygelshoven -

Roda JC heeft middenvelder Benjamin Bouchouari vastgelegd. De 19-jarige Belg tekent een contract voor 2,5 seizoenen in Kerkrade.

Bouchouari sloot afgelopen zomer in de voorbereiding aan bij Roda JC. Na een mindere periode veroverde hij een plekje in de basiself, waarna het elftal weer beter ging draaien. De behendige middenvelder speelde tot nu toe zonder contract bij Roda, daar komt nu verandering in.

Het vastleggen van Bouchouari had wat voeten in de aarde. Het jonge talent speelde in de jeugd voor onder andere Genk, Anderlecht, Mechelen, Willem II en Fortuna. Roda was om die reden genoodzaakt met diverse partijen te onderhandelen over het afzien van de opleidingsvergoeding.

Met zijn eerste profcontract treedt Benjamin Bouchouari in de voetsporen van zijn oom Hakim Bouchouari, die uitkwam voor clubs als Standard Luik en Lokeren.

Kijk naar Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot 17dec. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu