Keeper Eric Verstappen maakt zijn debuut in de tweede Bundesliga als spits

Keeper Eric Verstappen maakt zijn debuut in de tweede Bundesliga als spits

Eric Verstappen gaat zijn eerste minuten in de tweede Bundesliga maken als gelegenheidsspits. Afbeelding: Twitter FC Würzburger Kickers

Tegelen -

Eric Verstappen zal zich zijn debuut in de tweede Bundesliga voor Würzburger Kickers nog lang heugen. De doelman uit Tegelen kwam zaterdag in het veld als...spits.

De 26-jarige Limburger zat tegen Darmstadt, net als elke wedstrijd dit seizoen, op de bank bij de ploeg waar hij al drie jaar onder contract staat. En dan roept trainer Bernhard Trares hem in de negentigste minuut van de bank; Verstappen moet aan de bak. Als spits. De 1.96 lange keeper kon de 1-0 achterstand als stormram niet omzetten. Het werd diep in blessuretijd zelfs 2-0 voor de thuisploeg.

Helemaal verrassend kwam de invalbeurt van Verstappen overigens niet. Würzburger Kickers kampt met een corona-uitbraak, waardoor er slechts twaalf veldspelers mee waren gereisd naar Darmstadt.

Verstappen stond in Nederland onder contract bij VVV en De Graafschap, maar daar bleef zijn profdebuut uit. In 2017 verkaste hij Braunschweig, waar hij evenmin aan de bak kwam. Bij Würzburger speelt de sluitpost iets vaker. In het seizoen 2019/20, waarin de Beierse club promoveerde, deed hij geregeld mee.

Een klasse hoger heeft Würzburger Kickers het heel moeilijk. Met slechts vier punten is de ploeg hekkensluiter.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu