Meilandjes overwegen opnieuw vertrek na vergunningsproblemen met gemeente

Print
Meilandjes overwegen opnieuw vertrek na vergunningsproblemen met gemeente

Afbeelding: ANP

De verf is nog niet droog of de tv-familie Meiland overweegt alweer hun riante villa in Hengelo (gemeente Bronckhorst) te verlaten. Reden: Een geschil met de gemeente over vergunningen. Martien Meiland deed die onthulling zondagavond tijdens het programma ‘Linda’s Wintermaand’ op SBS6.

In augustus van dit jaar betrok de familie de 9 ton kostende boerderij aan de Aaltenseweg in Hengelo. Een nieuw onderkomen, nadat ze hadden besloten hun Franse chateau, waarmee ze door hun tv-serie landelijke bekendheid kregen (‘Chateau Meiland’), te verlaten.

‘Bestemmingsplan niet goed’

In het SBS6-programma uitte Martien zijn ongenoegen over de manier waarop de gemeente nu zorgt voor ‘gedoe met vergunningen’. ,,Ik vind het heel erg zoals het gaat. Ik had net mijn living klaar, ik heb net het prachtige tijgerbehang er op zitten. Maar ja, dan krijg je brieven van de gemeente. Van de gemeente Bronckhorst: het bestemmingsplan schijnt niet goed te zijn bij ons. Ik woon in de grote boerderij, dan heb je een corridor en dan de kleine boerderij daar aan vast, daar woont Erica. Nou toen wij dat kochten was er een prachtige keuken met een zwarte AGA-cooker, een volledige badkamer met een ovaal bad, een sauna d’r in en nou krijgen we brieven, dat wij er waarschijnlijk helemaal niet mogen wonen.”

Op de vraag van Linda de Mol of hij van deze problemen stress heeft zegt hij: ,,Nou nee, je moet toch door Linda. Ik bedoel, je kunt wel gaan zitten janken, maar daar schiet je niks mee op. Ik vind dit jammer. Wij hadden heel veel plannen voor het voorjaar. Er is zo’n zandvlakte voor paarden, om dat dan leuk als een tuin te maken, met een fontein, had ik helemaal zin in. Maar ja, ik ga nu natuurlijk niet zoveel duizend euro weggooien als ik niet zeker weet dat ik kan blijven.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee