Pauselijke onderscheiding voor Toon Claessens uit Castenray

Print
Pauselijke onderscheiding voor Toon Claessens uit Castenray

Toon Claessens ontving de onderscheiding op zijn 70ste verjaardag van pastoor Van Horne. Afbeelding: RK Parochie H.Matthias

Castenray -

Toon Claessens uit Castenray heeft voor zijn jarenlange inzet voor het plaatselijke kerkbestuur de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice ontvangen.

Claessens was van 1980 tot 2000 penningmeester van het kerkbestuur en is sinds 2009 secretaris. Daarnaast is de 70-jarige Castenraynaar al bijna veertig jaar actief als parttime koster en vervult hij sinds er geen misdienaars meer zijn, bij toerbeurt ook de rol van acoliet.

Toon Claessens ontving de Pro Ecclesia et Pontifice (voor kerk en paus) op zijn verjaardag uit handen van pastoor Huub van Horne, die de kerkbestuurder prees om zijn toewijding, betrouwbaarheid en integriteit. De priester noemde hem „een stille en trouwe werker en de kurk waar veel op drijft”.

Enkele weken geleden kreeg Claessens de gouden St. Gregorius-eremedaille voor zijn 40-jarig lidmaatschap van het kerkkoor.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu