Branchevereniging TLN raadt alle transport naar Verenigd Koninkrijk af

Print
Branchevereniging TLN raadt alle transport naar Verenigd Koninkrijk af

Afbeelding: ANP

Branchevereniging Transport en Logistiek Nederland (TLN) raadt transporten naar het Verenigd Koninkrijk tot nader order af.

De vereniging overlegt momenteel „op het hoogste niveau” om duidelijk te krijgen wat de gevolgen voor de transportsector zijn van het op slot gaan van het Verenigd Koninkrijk vanwege een zeer besmettelijke mutatie in het coronavirus.

„Vragen als wat er bijvoorbeeld vanaf het Europese continent naar het Verenigd Koninkrijk nog mogelijk is, worden momenteel uitgezocht”, schrijft de organisatie op de eigen website.

Evofenedex, de ondernemersvereniging voor handel en logistiek, laat weten ook in overleg te zijn met diverse instanties over de situatie in het Verenigd Koninkrijk en kan om die reden nog weinig zeggen over de gevolgen door de verladers in Nederland. „Het hangt ervan af wat er geregeld wordt voor het onbelemmerd laten doorgaan van goederenvervoer. Dat zag je ook toen de coronacrisis net was begonnen, de eerste dagen was het rommelig en daarna waren er uitzonderingsposities voor chauffeurs. Dat zal ongetwijfeld in crisisoverleg naar voren komen”, aldus een woordvoerster.

Sinds zondag hebben diverse landen het personenverkeer met het Verenigd Koninkrijk stilgelegd. Nederland heeft al een verbod ingesteld voor het vliegverkeer met passagiers uit dat land en dat voorbeeld wordt wereldwijd overgenomen. Het Britse bedrijfsleven vreest dat het vervoer van goederen zwaar getroffen wordt door de noodmaatregelen in Frankrijk, dat gedurende 48 uur ook vrachtwagens weert en de Eurotunnel heeft gesloten. Frankrijk laat goederenvervoer alleen nog toe als de lading niet wordt begeleid door mensen.

De veerdiensten blijven wel varen voor vrachtwagens met goederen, meldt de gemeente Rotterdam. Dat is volgens de gemeente in lijn met het vrachtverkeer via de lucht, dat ook nog is toegestaan.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu