Venrayse winkeliers delen 1500 appelflappen uit bij zorghuizen

Print
Venrayse winkeliers delen 1500 appelflappen uit bij zorghuizen

Ook bij verschillende groepswoningen werden appelflappen aangeboden. Afbeelding: Dom Melskens

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Winkeliersvereniging Venray Centraal heeft bewoners en personeel van zo’n vijftig zorghuizen afgelopen weekeinde getrakteerd op appelflappen.

De 1500 appelflappen waren bedoeld voor het winkelend publiek en zouden in het centrum worden uitgedeeld tijdens het weekeinde voor kerst, normaal gesproken het drukste van het jaar. Vanwege de lockdown zou de belangstelling echter naar verwachting stukken minder zijn. De winkeliers besloten daarom de patiënten en medewerkers van de meer dan vijftig grote en kleinere zorgcentra in de gemeente Venray te trakteren op een appelflap. De kerstman bezocht alle locaties; volgens Venray Centraal is tot het uiterste geprobeerd om geen adressen over te slaan.

Venrayse winkeliers delen 1500 appelflappen uit bij zorghuizen
De kerstman bezocht ook revalidatie-afdeling Beukenrode van ziekenhuis VieCuri. Foto: Dom Melskens

„Het is natuurlijk heel erg dat veel winkeliers hun deuren moesten sluiten, maar er zijn ook veel andere groepen die het in deze dagen minstens zo moeilijk hebben”, zo laat de winkeliersvereniging weten. „Zorgverleners staan voor wellicht nog hetere vuren en veel bewoners van zorghuizen begrijpen amper waarom het kleine beetje contact met de buitenwereld nu ook nog moet verminderen. Een diepe buiging is op zijn plaats voor al deze mensen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu