Voormalig wielersoigneur Jan Moors (69) overleden

Print
Voormalig wielersoigneur Jan Moors (69) overleden

Jan Moors in 2014 op bezoek in de Tour de France. Afbeelding: Cor Vos

Nieuwstadt / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

Tien dagen voor zijn zeventigste verjaardag is Jan Moors overleden. De voormalige soigneur in het profwielrennen was al enige tijd ernstig ziek.

Moors, geboren in Nieuwstadt, leerde het vak van sportverzorger bij Rios’31, de amateurvoetbalclub met roemrucht verleden uit Echt. Zijn entree in het peloton maakte hij bij Koga Miyata, een toonaangevende equipe in het amateurwielrennen. Moors werd later soigneur bij profploeg TVM.

In 1998 kwam hij groot in het nieuws toen hij samen met ploegleider Cees Priem maandenlang op last van de Franse justitie in het stadje Epernay moest verblijven, na een geruchtmakende dopingaffaire. Zestien jaar later, in 2014, werd hij vrijgepleit door de oud-renners Bart Voskamp en Jeroen Blijlevens, die bekenden betrokken te zijn geweest bij transport van epo. Volgens het tweetal wisten Priem en Moors nergens van. Moors zei als reactie dat hij geen rancune koesterde.

Het afscheid van Jan Moors, die de laatste jaren met echtgenote Marion in Echt woonde, vindt in besloten kring plaats.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu