Voetbalclub Lille definitief in handen van Limburgse zakenman

Print
Voetbalclub Lille definitief in handen van Limburgse zakenman

Afbeelding: Getty Images

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

De overname van voetbalclub Lille OSC door het bedrijf Merlyn Partners is definitief. Eigenaar van deze onderneming is de Limburgse zakenman Maarten Petermann.

De club laat in een persbericht weten dat de overname een feit is: Gérard Lopez verkoopt de Franse club aan Petermann, een zakenman uit Landgraaf. Formeel valt de club onder leiding van Callisto Sporting, een dochterbedrijf van Merlyn. Lille verkeert al langere tijd in financiële nood.

Petermann laat in het persbericht weten: „We kijken uit naar de uitdaging en verantwoordelijkheid om het volledige potentieel van Lille te realiseren.” Het terugbrengen van de schuldenlast, die meer dan 130 miljoen euro bedraagt, is een eerste belangrijke taak voor Merlyn.

De Landgravenaar, broer van oud-raadslid in Heerlen Christian Petermann, is een grote onbekende in de sport, maar niet in het bankwezen. De 42-jarige investeerder werkte voorheen voor JP Morgan Chase, de Amerikaanse bank waar Lille een grote schuld uit heeft staan. Merlyn Partners verzamelt geld om te kunnen investeren in grote projecten. Dit soort constructies met investeerders als nieuwe eigenaar hebben de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen in het voetbal, omdat de rendementen fors kunnen oplopen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu