Explosie na gaslek in Hasselt: twee gewonden

Print
Explosie na gaslek in Hasselt: twee gewonden

In Hasselt had een gaslek een explosie tot gevolg. Afbeelding: ANP

Het centrum van het Belgische Hasselt is zondagavond opgeschrikt door een gasexplosie in een brasserie. Twee personen raakten daarbij lichtgewond. Zo’n honderd buurtbewoners werden geëvacueerd.

Het incident gebeurde rond 19:30 uur. De Hasseltse brandweer was eerder al opgeroepen vanwege een verdachte gaslucht. Even later klonk er een knal vanuit de kelder van brasserie De Gouden Boon, op dat moment gesloten vanwege de coronamaatregelen. Het gas had zich opgehoopt waardoor er een ontploffing ontstond. Op dat moment was er niemand aanwezig.

Schade

Als gevolg van de explosie sneuvelden er in de buurt flink wat ruiten. Door het rondvliegende glas raakten een moeder en dochter lichtgewond. Honderd buurtbewoners werden geëvacueerd. Alle mensen die de nacht hebben doorgebracht in een hotel of bij familie en vrienden, mogen inmiddels weer naar huis.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu