Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Beek FM heeft honderd culinaire kerstpakketten bezorgd bij ouderen

Beek FM heeft honderd culinaire kerstpakketten bezorgd bij ouderen

Silvan Falchi leest de kerstkaart voor. Afbeelding: Esmee Dukers

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

Stichting Beek FM heeft afgelopen zaterdag honderd speciaal samengestelde kerstpakketten afgegeven bij ouderen. De boxen vol lekkernijen, ingekocht bij lokale ondernemers, werden vaak emotioneel in ontvangst genomen.

Stichting Beek FM zet zich sinds december 2019 in voor de strijd tegen eenzaamheid onder ouderen. De actie startte met het Glazen Café Beek waarmee ze 23.658 euro ophaalden. „Iedere twee jaar houden we een Glazen Café en in de tussenliggende periode blijven we ons inzetten voor het gekozen goede doel”, vertelt Silvan Falchi.

Lees ook: Beek FM wil vooral amuseren en verbinden in coronatijd

Het geld wordt dit jaar volledig besteed aan acties en initiatieven voor de bestrijding van eenzaamheid onder ouderen. Ook voorafgaand aan kerstmis heeft de stichting een bijzondere actie in petto: het bezorgen van honderd culinaire kerstpakketten. „Het idee is ontstaan toen er een nieuwe lockdown werd aangekondigd. Daardoor dreigen veel ouderen een eenzame kerst tegemoet te gaan. Dus wilden we ze verrassen.”

Lees ook: Beek FM gaat culinaire kerstpakketten bezorgen bij eenzame ouderen

Maar hoe vind je de eenzame ouderen? „Er bestaat ’helaas’ geen lijst, dus hebben we mensen gevraagd om ouderen op te geven. Daarbij heeft ook Beek Samen geholpen, want veel eenzame mensen zijn zo eenzaam dat ze simpelweg niet worden opgegeven”, vervolgt Falchi. Er wordt massaal gereageerd en afgelopen zaterdag zijn ze de pakketten persoonlijk gaan langs brengen. Hoofdzakelijk in Beek, maar ook in Stein en Geleen werden kerstpakketten bezorgd.

„Mensen reageerden soms heel emotioneel”, weet Falchi. Dat komt onder andere omdat er een persoonlijke boodschap bij het pakket was gevoegd. „Via de website mochten mensen een persoonlijke boodschap achterlaten voor de ouderen. Die hebben we op een kerstkaart geschreven om het persoonlijker te maken. Bij enkele ouderen hebben we die boodschap voorgelezen.”

Beek FM heeft honderd culinaire kerstpakketten bezorgd bij ouderen
Foto: Esmee Dukers