Oproep aan Hosternaren: nodig een eenzame dorpsgenoot uit voor het kerstdiner

Print
Oproep aan Hosternaren: nodig een eenzame dorpsgenoot uit voor het kerstdiner

Afbeelding: Getty Images/Cavan Images RF

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Omdat het kerstdiner voor eenzame mensen uit Horst aan de Maas dit jaar niet kan doorgaan, roepen de initiatiefneemsters Horsternaren op iemand uit te nodigen aan de eigen eettafel.

Zes vrouwen serveerden vorig jaar op Tweede Kerstdag in het Huis van de Wijk en De Twister in Horst een diner speciaal voor eenzame mensen uit de gemeente. Zij wilden hiermee invulling geven aan het thema ‘Verbinding’, dat centraal stond in de viering van 800 jaar Horst aan de Maas. De 25 tafelgasten kregen een dagvullend programma aangeboden, met muziek en kerstverhalen.

Vanwege de coronamaatregelen is de tweede editie uitgesteld tot volgend jaar. Als alternatief doen de vrijwilligsters een oproep aan alle Horsternaren om een eenzame dorpsgenoot uit te laten aanschuiven bij hun eigen kerstdiner.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu