Extra maatregelen voor grote bosmuis, hazelworm en das bij herinrichting van de verbindingsweg tussen Eijsden en Sint Geertruid

De kronkelende bosweg moet veiliger gemaakt worden voor voetgangers, fietsers en beestjes. © Johannes Timmermans Fotografie

Eijsden-Sint Geertruid -

Bij de herinrichting van de Bukel worden extra maatregelen genomen om een aantal zeldzame, natuurlijke bewoners van het gebied te helpen.

Jeroen Geerts

De Bukel, de verbindingsweg tussen Eijsden en Sint Geertruid, wordt op dit moment heringericht. De kronkelende bosweg moet een stuk veiliger worden voor voetgangers en fietsers. Maar ook voor de natuurlijke bewoners van het gebied is winst te behalen. Uit onderzoek is gebleken dat er een aantal zeldzame beestjes huizen: de grote bosmuis en de hazelworm. Grote, zwarte schermen moeten tijdens de werkzaamheden voorkomen dat ze proberen de werkzaamheden te doorkruisen. Er liggen negen dassentunnels onder de weg. In ieder geval zeven tunnels worden actief gebruikt. Tijdens de werkzaamheden worden de tunnels verlengd en er worden vier nieuwe aangelegd zodat ook de das straks een stuk veiliger kan oversteken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal