Platform: Jongeren steeds vaker eenzaam en somber door coronamaatregelen

 © ANP XTRA

Westelijke Mijnstreek -

De lockdown en alle coronamaatregelen vergen veel van iedereen. Toch worden de emoties van jongeren wel eens onderschat, zegt het platform Opgroeienin046.nl. Het platform vraagt aandacht voor de positie van de jeugd, die zich steeds vaker eenzaam en somber zou voelen.

Paul Dolhain

Steeds vaker komen er meldingen binnen bij Partners in Welzijn over jongeren die zich eenzaam en somber voelen. Het platform Opgroeienin046.nl is er speciaal voor ouders en verzorgers en is een initiatief van het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Eenzaamheid

Om aandacht te vragen voor de situatie van de jongeren heeft jeugd- en gezinswerker Ludy van Brink een aantal tips op een rijtje gezet in een video. „Eenzaamheid en somberheid is een steeds vaker gehoorde klacht bij deze leeftijdsgroep. Kinderen maken zich bijvoorbeeld zorgen over ouders of over de gezondheid van hun opa en oma. Als dan uitjes en sociale contacten wegvallen, kunnen ze zich eenzaam voelen.”

Gesprek

Als ouder kun je er iets aan doen. „Het is belangrijk om met je kinderen in gesprek te blijven en met ze te praten over hun gevoel. Opmerkingen als: ‘Ach er komen nog leuke feestjes genoeg in de toekomst’, daar hebben ze nu weinig aan. Kijk vooral wat wel nog kan en activeer je kind om toch een vriendje of vriendinnetje te bellen als hij of zij erg veel alleen op de kamer verblijft”, aldus Van Brink.

Op de website staan meer tips en ook het filmpje is hier te vinden. „Maar ouders kunnen ook altijd contact met ons opnemen.”

Meer info: 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl of kijk op www.opgroeienin046.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal