Man (56) uit Hoensbroek aangehouden voor gewapende woningoverval Vijlen

 © Track’88

Een 56-jarige man uit Hoensbroek is aangehouden voor de gewapende overval die woensdagavond plaatsvond op een woning aan de Borstelkrans in Vijlen.

Redactie

De arrestatie werd afgelopen vrijdag al verricht, maar is maandagmiddag pas door de politie naar buiten gebracht. Het onderzoek naar de tweede verdachte loopt nog.

Lees ook: Overvallers slaan bewoonster en bedreigen haar met vuurwapen in Vijlen

De overval vond woensdag rond kwart over acht plaats. Twee mannen drongen een woning binnen en bedreigden de bewoonster met een vuurwapen. Ze sloegen haar en eisten geld. Het duo maakte uiteindelijk een onbekend geldbedrag buit. Vrijwel meteen werd duidelijk dat het om een incident gaat in de relationele sfeer.

De verdachten zijn na de overval hoogstwaarschijnlijk gevlucht in een blauwe brommobiel met gesloten laadbak, witte zijbumpers en grijze grill aan de voorkant. De politie is nog op zoek naar dit voertuig, dat vermoedelijk vanuit Vijlen naar Hoensbroek is gereden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal