Dit zijn de kandidaten van seizoen 21 van Wie is de Mol?

 © Avrotros

De kandidaten van het 21e seizoen van Wie is de Mol zijn bekend. Onder anderen Erik de Zwart en Remco Veldhuis doen mee in de nieuwe reeks van het populaire Avrotros-programma.

Redactie

Dat werd maandagavond bekendgemaakt in Moltalk. Schrijver Splinter Chabot was de eerste kandidaat die maandagavond onthuld werd in een speciale aflevering van Moltalk. Daarna volgde Charlotte Nijs, zij is politiek verslaggever bij SBS 6. Remco Veldhuis, onderdeel van het zangduo Velhuis en Kemper, werd als derde onthuld als deelnemer aan het spelprogramma van de publieke omroep. De mogelijk Mol kan ook actrice Renée Fokker zijn.

Met een leeg festivalseizoen was zanger Joshua Nolet van de band Chef’ Special ook beschikbaar om mee te doen aan Wie is de Mol?. Hij krijgt concurrentie van Marije Knevel, de dochter van Andries en ze was te zien in Ladies Night. De nestor van de groep wordt Erik de Zwart, met zijn 63 jaar is hij de oudste deelnemer van dit seizoen.

Voormalig voetballer Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija en kunstenaar Florentijn Hofman zullen ook opduiken in het programma. De laatste kandidaat die bekend werd gemaakt was zangeres Lakshmi.

Hoofdverdachte

Bij de eerste peiling onder de molloten in het programma werd Charlotte Nijs naar voren geschoven als hoofdverdachte. Zij kreeg maar liefst 23 procent van de stemmen. Ook Joshua Nolet (12 procent) en Splinter Chabot (10 procent) kunnen vanaf het begin af aan al rekenen op verdenkingen.

Het nieuwe seizoen van Wie is de Mol start op 2 januari en speelt zich af in Tsjechië. De opdrachten zijn iets anders vanwege de coronamaatregelen, zo wordt de lokale bevolking er minder bij betrokken. ,,Maar in de spellen zijn geen concessies gedaan”, stelde presentator Rik van de Westelaken.

Kijkers hoefden niet lang te wachten op een nieuw seizoen. Afgelopen najaar werd er vanwege het 20-jarig jubileum van het populaire programma een extra reeks uitgezonden waarin oud-deelnemers opnieuw meededen. Jeroen Kijk in de Vegte was de mol, hij werd ontmaskerd door Nikkie de Jager.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal