Teststraten GGD blijven tijdens de feestdagen gewoon geopend

Print
Teststraten GGD blijven tijdens de feestdagen gewoon geopend

De GGD-teststraat in Venlo. Afbeelding: PETER SCHOLS

Urmond / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Maastricht / Itteren / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Roermond / Venlo / Venray / Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree -

De acht corona-teststraten van de GGD’s in de provincie Limburg blijven tijdens de feestdagen gewoon geopend.

De openingstijden van de teststraten worden bepaald aan de hand van de behoefte, zeggen woordvoerders van beide GGD’s. Mocht het mogelijk zijn, dan zullen teststraten iets eerder sluiten dan gebruikelijk. Mocht de behoefte tijdens de kerstdagen en Nieuwjaar echter niet afwijken van de gemiddeldes, dan blijven ze gewoon tot sluitingstijd geopend.

Teststraten van de GGD liggen in Urmond, Landgraaf, Maastricht, Weert, Roermond, Venlo en Venray. Een testbus is momenteel gestationeerd in Peel en Maas.

De opening van de teststraten brengt met zich mee dat ook alle diensten die verder betrokken zijn bij het transport, de laboratoria en het bron- en contactonderzoek op volle sterkte doorwerken, zeggen de woordvoerders. In Zuid-Limburg zullen de medewerkers van het callcenter tijdens de feestdagen dagelijks niet tot 20 uur maar tot 18 uur bereikbaar zijn.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu