Vrachtverkeer tussen VK en Frankrijk vanaf woensdag weer mogelijk

Print
Vrachtverkeer tussen VK en Frankrijk vanaf woensdag weer mogelijk

Het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk maken plannen om het vrachtverkeer tussen beide landen weer op gang te brengen. De Britse premier Boris Johnson en de Franse president Emmanuel Macron zijn het eens geworden over maatregelen om de Franse grens weer te openen, meldt de BBC.

Sinds bekend is dat er in het Verenigd Koninkrijk een nieuwe gemuteerde variant van het coronavirus is opgedoken die nog besmettelijker is, staat het vrachtverkeer rond de Kanaaltunnel stil. De overeengekomen maatregelen voor heropening van de grens zijn vanaf woensdag van kracht, meldt de BBC onder verwijzing naar de Franse minister van Europese en Buitenlandse Zaken, Clément Beaune.

Lees ook: Gestrand in Engeland: ‘Nu eten we de kerstpudding zelf maar op’

Door de vooruitzichten op een brexit zonder handelsakkoord is er aan weerszijden van het Kanaal topdrukte wat betreft vrachtverkeer. Europese bedrijven proberen nog snel zo veel mogelijk goederen uit het Verenigd Koninkrijk te importeren en andersom.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu