WHO wil bijeenkomen vanwege nieuwe virusvariant

Print
WHO wil bijeenkomen vanwege nieuwe virusvariant

Afbeelding: ANP

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is van plan bijeen te komen vanwege de nieuwe virusvariant die is opgedoken in het Verenigd Koninkrijk. Volgens de Europese WHO-chef Hans Kluge is „het beperken van reizen om de verspreiding in te dammen verstandig totdat we betere informatie hebben”, liet hij op Twitter weten.

De regionaal directeur van de WHO zei in het bericht ook dat toelevering van essentiële goederen en essentiële reizen mogelijk moeten blijven. Kluge gaf niet aan wanneer het WHO-overleg moet plaatsvinden.

De WHO herhaalde dat er nog niet genoeg informatie is om vast te stellen of de nieuwe variant de werkzaamheid van het vaccin kan beïnvloeden. Dat wordt nog onderzocht. Ook benadrukte de organisatie dat de variant een normaal onderdeel is van de pandemie en prees de WHO het Verenigd Koninkrijk voor het ontdekken ervan.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu