Video: Persoon raakt gewond bij gewelddadige overval op bestelbus

Print

Dieteren - Gewapende overval geldtransport. Video: Track’88

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

In Dieteren is dinsdagochtend een bestuurder met geweld van zijn witte bestelbus beroofd. De overval vond volgens de politie rond half elf plaats op de Breedenveldweg. De bestuurder is volgens de politie met ‘een voorwerp zijn het gezicht geslagen’. Buurtbewoners bevestigen dat het slachtoffer verwondingen aan zijn gelaat had.

De verdachte, die volgens het signalement rond de twintig jaar zou zijn en een zwart trainingspak zou hebben gedragen, ging er moet het de witte bestelbus vandoor in de richting van Roosteren. De bus werd niet veel verderop vervolgens achtergelaten op de Beuningerstraat, midden tussen de velden. Van de dader ontbreekt volgens de politie nog elk spoor.

Bewoners van de straat hebben nauwelijks iets van de overval meegekregen. Een ouder echtpaar kijkt verbaasd naar de politielinten voor hun woning als ze naar buiten komen. Een vader die met zijn kinderen naar de speeltuin wil lopen wordt ook verrast door de afzetting.

Een omwonende heeft zelf met pylonen het begin van de straat afgezet om te voorkomen dat automobilisten verderop moeten keren vanwege het politieonderzoek. Hij zegt verbaasd te zijn dat een dergelijk misdrijf op klaarlichte dag in het rustige Dieteren heeft plaatsgevonden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu