Kerstvieringen vanuit Abdijkerk in Thorn op televisie te volgen

De gezinsviering wordt verzorgd door leerlingen van basisschool de Koningsspil uit Thorn.  © BS De Koningsspil

Thorn -

Omroep ML5 en TVEllef zenden op kerstavond, donderdag 24 december, de kerstvieringen vanuit de dekenale Abdijkerk in Thorn rechtstreeks uit. Het betreft de gezinsviering om 17.30 uur en de nachtmis om 22.30 uur.

Rob van Deurzen

Vanwege de coronamaatregelen kunnen de vieringen in de kerk niet worden bijgewoond. Vanuit de gedachte dat Kerstmis te belangrijk is om niet samen te vieren, hebben beide omroepen ingestemd met het verzoek tot een rechtstreekse uitzending. Op deze manier kan een groot aantal tv-kijkers, zij het op afstand, de vieringen meebeleven.

 © BS De Koningsspil

De gezinsviering wordt verzorgd door leerlingen van basisschool de Koningsspil Thorn met een lichtjesstoet en een kerstspel. Het geheel wordt zowel instrumentaal als vocaal omlijst door een aantal solisten. Pastoor-deken Wim Miltenburg is celebrant in de nachtmis. Hij wordt daarbij geassisteerd door pastoor Marcus Vankan (cluster Tabor) en Patrick Lipsch (cluster Kana). Aan de viering wordt verder medewerking verleend door Marij Berkers (zang), Daniël Jansen (orgel), Willy Moors (dwarsfluit) en Jac Sniekers (hoorn).

De uitzendingen worden door ML5 op eerste en tweede kerstdag herhaald.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal