Extra maatregelen in ziekenhuizen: alle planbare zorg vervalt

Print
Extra maatregelen in ziekenhuizen: alle planbare zorg vervalt

Afbeelding: ANP

Nederlandse ziekenhuizen nemen extra maatregelen omdat de druk in de zorg enorm is toegenomen. Zo wordt alle planbare reguliere zorg voorlopig gestaakt. Dat heeft minister Tamara van Ark van Medische Zorg en Sport (MZS) zojuist laten weten.

Met het staken van de reguliere zorg wordt personeel vrijgespeeld om zorg te verlenen aan coronapatienten. Daarnaast worden patiënten weer naar Duitsland verplaatst en wordt het aantal bedden op de IC opgeschroefd naar 1450.

De ziekenhuizen kampen de laatste tijd met hoge werkdruk en besmetting onder personeel, waardoor er een hoog ziekteverzuim is. Daar komt bij dat de roosters door de kerstperiode nog lastiger in te vullen zijn. Dit terwijl de piek in de ziekenhuizen pas in januari wordt verwacht.

‘Het is echt alle hens aan dek in de ziekenhuizen de komende weken. Helaas moet planbare reguliere zorg in deze bijzondere periode toch worden afgeschaald’, laat Van Ark weten. ‘Ik steun de ziekenhuizen in de extra maatregelen en roep iedereen nogmaals op zich tijdens de lockdown aan de maatregelen te houden. Alleen dan kunnen we de zorg toegankelijk houden voor iedereen die dat nodig heeft.’

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu