Van der Poel net als Vos succesvol in Essen

Print
Van der Poel net als Vos succesvol in Essen

Van der Poel finisht als eerste in de veldrit in Essen. Afbeelding: AD/Cor Vos

Mathieu van der Poel heeft net als Marianne Vos de veldrit om de Ethias Cross in het Belgische Essen gewonnen. De wereldkampioen kwam na negen ronden solo aan voor de Belg Quinten Hermans en de Brit Tom Pidcock. Morgen neemt Van der Poel het op in de vierde cross om de X2O Badkamers Trofee in Herentals tegen rivaal Wout van Aert.

De Belgisch kampioen Laurens Sweeck startte goed in Essen en nam een kleine voorsprong op de concurrentie. Hermans en Pidcock konden snel aansluiten, Van der Poel lag wat verder, rond de vijfde plaats. Aan het einde van de tweede ronde had hij het gat naar de koplopers echter gedicht.

Pidcock, die de Nederlander in de afgelopen twee wedstrijden veel tegenstand had geboden, maakte enkele stuurfouten halverwege de wedstrijd en verloor de aansluiting met de kop. In de vijfde ronde plaatste Van der Poel een versnelling en liet ook Sweeck en Hermans achter.

Voor Van der Poel, die aangaf ook woensdag te zullen starten in Herentals, is het de derde zege in dit crossseizoen. Zaterdag zal hij van start gaan in Heusden-Zolder in de cross in de Superprestige en zondag doet hij ook mee aan de wereldbekerwedstrijd in Dendermonde, nadat zijn concurrent Van Aert bekendmaakte mee te doen in de Belgische race.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu