Dier van de week: Pukkie, een kater met een eigen willetje

Print
Dier van de week: Pukkie, een kater met een eigen willetje

Kater Pukkie. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Maastricht / Itteren / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven -

Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg een dier in het zonnetje. Deze keer is kater Pukkie aan de beurt.

Wie is Pukkie en waarom zit hij in het asiel?

„Pukkie is een allerleukste kater van twee jaar. Hij verblijft sinds medio september in ons asiel en is hiermee een van onze langstzittende katten. We begrijpen eigenlijk niet helemaal hoe dit kan. Pukkie is namelijk een gezellig maatje. Weliswaar met een eigen willetje, maar dat kan net heel charmant zijn.”

Hoe is zijn karakter?

„Pukkie heeft een eigen willetje en maakt graag duidelijk hoe hij over bepaalde dingen denkt. Hij heeft er geen problemen mee om af en toe naar je uit te halen, maar doet dat alleen als je het ook echt bont maakt en zijn vriendelijke waarschuwingen blijft negeren. Hij speelt graag en vindt het heerlijk om een dutje op je schoot te doen.”

Wie is de ideale baas voor hem?

„We plaatsen Pukkie niet bij mensen met kinderen of met katten. Hij wil heel graag naar buiten, dus een thuis met een tuin is een must. Het is daarnaast fijn als zijn toekomstige baas ervaring heeft met katten en kattentaal weet te begrijpen.”

Gaat jouw hart sneller kloppen van dit dier? Neem contact op met Dierenbeschermingscentrum Limburg via limburg@dierenbescherming.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu