Stevens schept wat lucht in Schalke-crisis met bekerzege

Huub Stevens. © AFP

Interim-trainer Huub Stevens heeft iets gedaan met Schalke 04 waarvan men zich in Gelsenkirchen nauwelijks nog kan herinneren hoe het voelt: winnen. In de tweede ronde van het bekertoernooi werd dinsdag met 1-3 afgerekend met het nietige SSV Ulm 1846.

Redactie Bron: AD

Suat Serdar en Benito Raman (tweemaal) tekenden voor de Schalke-goals. Johannes Reichert deed namens Ulm wat terug, maar een comeback zat er niet meer in. Het bleef 1-3.

De bekeroverwinning is een lichtpuntje in duistere tijden voor Schalke. In de Bundesliga wisten ‘Die Königsblauen’ deze jaargang nog niet te winnen. De club staat dan ook stijf onderaan, wat erin resulteerde dat trainer Manuel Baum de laan uit werd gestuurd en de 67-jarige Stevens ad-interim als zijn vervanger werd aangesteld. Stevens, die in 1999 werd uitgeroepen tot trainer van de eeuw van de Duitse volksclub, begon aan zijn vierde periode als coach met een thuisnederlaag zaterdag tegen Arminia Bielefeld (0-1).

Na de gewonnen bekerwedstrijd doet de Limburgse coach normaal gesproken weer een stapje terug bij Schalke. De clubleiding wil in principe het nieuwe jaar ingaan met een nieuwe hoofdtrainer.

Beluister hier de nieuwe voetbalpodcast van De Limburger: ‘VVV heeft de minste selectie van de hele eredivisie’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal