Radiomarathon voor voedselbank vanuit Venlose binnenstad

Print
Radiomarathon voor voedselbank vanuit Venlose binnenstad

Afbeelding: Grenswerk

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Grenswerk gaat na de kerstdagen samen met drie Venlose cafés 72 uur lang non-stop radio maken voor een goed doel. Luisteraars kunnen een donatie doen aan de Voedselbank door onder meer verzoekplaatjes aan te vragen.

Het project heet Radio Binnestad en is een initiatief van Grenswerk’s TrapLab Radio in samenwerking met cafés de Locomotief, de Galerie en John Doe.

Volgens de organiserende partijen is het tijd om te laten zien dat de stad nog leeft en dat horeca, middenstand en culturele organisaties niets liever willen dan Venlo weer laten bruisen.

Het radioprogramma wordt gemaakt vanuit de oefenruimtes van poppodium Grenswerk, die tijdelijk dienen als opnamestudio. Hierdoor kan het project binnen de huidige coronamaatregelen worden uitgevoerd. Tijdens de 72 uur durende live stream komen dj’s, bands, quizjes en interviews voorbij. Daarnaast worden luisteraars aangespoord om een geldbedrag te doneren voor het goede doel door plaatjes aan te vragen of mee te doen aan een pubquiz. Dat kan via www.radiobinnestad.nl, de website waarop Radio Binnestad drie dagen aan een stuk te volgen zal zijn van 27 tot 30 december. Omroep Venlo zal de radio en video stream ook uitzenden via de app.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu