Thuisgorgeltest voor coronavirus in Europa op de markt

Print
Thuisgorgeltest voor coronavirus in Europa op de markt

Afbeelding: Getty Images

Een coronatest die thuis kan worden afgenomen door te gorgelen met een speciale vloeistof en die later te testen, is in Duitsland en Spanje op de markt gebracht. Het Luxemburgse bedrijf Eurofins wil ook goedkeuring om de test in Nederland te gaan verkopen, net als in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, België en Zweden.

Door patiënten zelf te laten gorgelen is het makkelijker testen en hoeven er minder zorgmedewerkers voor testen te worden ingezet, stelt het bedrijf. Volgens Eurofins, dat laboratoriumoplossingen maakt, werkt de test ook voor de nieuwe variant van het coronavirus die in Engeland is ontdekt. Nadat de test is afgenomen belooft het bedrijf binnen 24 uur resultaat te hebben.

Eurofins stelt ook een deel van zijn laboratoriumcapaciteit beschikbaar aan Europese landen. Die kunnen die capaciteit gebruiken om te controleren of de nieuwe variant aanwezig is in hun land.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu