Scouts van Scouting Vincentius Rumpen maken kerststukjes voor ouderen

Print
Scouts van Scouting Vincentius Rumpen maken kerststukjes voor ouderen

De scouts met de kerststukjes voor Zorgcentrum Huize Louise in Brunssum Afbeelding: Scouting Vincentius Rumpen

Brunssum -

De scouts van Scouting St. Vincentius Rumpen in Brunssum hebben onlangs kerststukjes gemaakt voor de bewoners van Zorgcentrum Huize Louise in Brunssum.

De scoutingleden hebben 35 kerststukjes aangeboden bij de deur van het zorgcentrum. De scouts wilden ‘gewoon even een leuk gebaar maken’ naar ouderen. Vanwege het Covid-19 was het niet mogelijk om de kerststukjes persoonlijk af te geven bij de bewoners. Reactie van een zorgmedewerker van Huize Louise: „Jammer dat jullie de kerststukjes niet persoonlijk mochten afgeven, en dat het contact met het personeel maar kort was. Ik hoop dat jullie wel voldoening hebben en snappen dat de kerststukjes goed aankomen.” Daaro reageerde een 11-jarige scout van St. Vincentius Rumpen positief: „Ja, dat snap ik echt wel hoor. De mensen die daar werken hebben het hele jaar al zwaar, en ze zullen zorgen dat onze kerststukjes op hun plek terechtkomen.”

Andere jaren verkopen de scouts rond deze tijd kerststukjes deur-aan-deur om een centje te verdienen voor de activiteiten in de zomer. De verkoop vond dit jaar slechts mondjesmaat via internet plaats (www.scoutingkerstwinkel.nl). Maar internet is afstandelijk en daarom vonden de scouts het met z’n allen belangrijk om ook iets te terug te doen voor de maatschappij. En zo ontstond al snel het idee om extra kerststukjes te maken en aan te bieden bij Zorgcentrum Huize Louise.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu