DAF Trucks krijgt Spaanse order voor 1300 trucks

Print
DAF Trucks krijgt Spaanse order voor 1300 trucks

Afbeelding: ANP XTRA

De Nederlandse vrachtwagenfabrikant DAF Trucks heeft een order gekregen voor de levering van 1300 trucks aan het Spaanse logistiekbedrijf Primafrio.

Het gaat volgens een woordvoerder om een van de grootste opdrachten voor het Eindhovense bedrijf van de afgelopen jaren.

Primafrio, dat is gespecialiseerd in het vervoer van gekoelde of ingevroren producten, heeft de eerste vierhonderd vrachtwagens van de order al in ontvangst genomen. Het gaat om trucks van het type XF 480 Super Space Cab, die volgens DAF efficiënter met brandstof omgaan.

De overige negenhonderd vrachtwagens levert DAF gefaseerd af in de periode tot 2023. Primafrio en de Brabantse vrachtwagenproducent zijn geen vreemden voor elkaar. In 2016 bestelde het Spaanse logistiekbedrijf ook al duizend vrachtwagens bij DAF. De nieuwe order is deels bedoeld om de trucks te vervangen, meldt een woordvoerder van DAF.

De XF 480 Super Space Cab wordt door DAF zelf aangeprezen om zijn zuinige omgang met brandstof. De voertuigen rijden op diesel. Transporteurs kunnen er ook voor kiezen om ze te laten rijden op zogeheten HVO-diesel, dat wordt gemaakt van restafval en plantaardige oliën.

Hoewel de opdracht van Primafrio uitzonderlijk groot is, gaat het niet om de allergrootste uit de geschiedenis van DAF Trucks. „We hebben in het verleden wel eens nog grotere orders binnengekregen, bijvoorbeeld van Defensie”, aldus een woordvoerder.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu