Maastrichtse politie zoekt lokale gamers voor deelname aan online FIFA-toernooi

De Maastrichtse politie biedt jongeren de kans mee te doen aan een online FIFA-toernooi. © Politie.nl

Maastricht -

De Politie houdt van 29 tot en met 31 december speciaal voor jongeren een online FIFA-voetbaltoernooi. Namens Limburg heeft alleen Maastricht zich aangemeld voor deelname, waardoor alleen jongeren uit die gemeente kunnen meestrijden om de eindoverwinning.

Redactie

„We laten met dit toernooi zien dat we als overheidsorganisatie niet alleen beperkend en repressief bezig zijn, maar ook verbindend”, zegt Roel van de Groes, projectleider van de pilot Gamen met de politie. „Daarnaast hopen we dat de jeugd hierdoor niet de straat op gaat om alsnog rond te hangen.”

Het project is ontstaan vanuit de pilot Gamen met de politie. Het aanvankelijke idee was om een fysiek toernooi te organiseren in Urk, Arnhem en Helmond, gemeenten waar recent ongeregeldheden plaatsvonden. Door de coronamaatregelen is een fysiek toernooi nu niet mogelijk.

Lees ook: Maastricht/Heuvelland: ‘Overgrote meerderheid houdt zich dit jaar aan vuurwerkverbod’

De eerste twee dagen van het toernooi binden Maastrichtse spelers onderling de strijd aan. De winnaar komt de 31-ste in actie in de landelijke finale en zal het daarin moeten opnemen tegen winnaars van andere gemeenten, waaronder Eindhoven en Assen. Alle gemeentelijke winnaars ontvangen een prijs. Voor de winnaar van de finale staat een Playstation 5 klaar. Voorwaarde is wél dat de winnaars niet betrokken mogen zijn geweest bij ongeregeldheden rond de jaarwisseling.

De finale op 31 december is te volgen via een livestream op het ‘Twitch-kanaal’ van de politie. Maastrichtse jongeren kunnen zich aanmelden via www.eslgaming.com.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal