Brug over Noordervaart aan Hulsen in Nederweert wordt vervangen

Print
Brug over Noordervaart aan Hulsen in Nederweert wordt vervangen

De nieuwe brug die aan Hulsen in Nederweert de Noordervaart gaat overspannen. Afbeelding: Rijkswaterstaat

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

De Noordervaart oversteken via de brug aan Hulsen is bijna vier maanden onmogelijk omdat de verouderde brug wordt vervangen door een nieuwe. Op 11 januari gaat het werk van start.

De constructie van Brug Hulsen is verouderd en kan momenteel alleen lichte voertuigen dragen. Daarom wordt de oude brug gesloopt en komt er een nieuwe brug. De nieuwe brug heeft dezelfde bouwstijl en past daarmee goed in de omgeving. Daarnaast is de nieuwe brug breder en sterker waardoor de huidige gewichtsbeperking van 3,5 ton niet meer van toepassing is. Om de werkzaamheden aan de brug uit te kunnen voeren is de brug volgens de planning vanaf maandag 11 januari tot maandag 12 april niet toegankelijk voor het verkeer. Tijdens deze werkzaamheden wordt een omleidingsroute ingesteld via Den Akker en Eind naar de andere kant van de Noordervaart.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu