NOC*NSF-initiatief ‘Rondjevoorjeclub’ moet coronaleed sportverenigingen verzachten

Print
NOC*NSF-initiatief ‘Rondjevoorjeclub’ moet coronaleed sportverenigingen verzachten

Lege sportkantines brengen het voortbestaan van sommige clubs inmiddels in gevaar. Afbeelding: Facebook RKUVC Ulestraten

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen -

Sportclubs in Meerssen, Maastricht, Valkenburg a/d Geul, Gulpen-Wittem, Vaals en Eijsden-Margraten doen mee met Rondjevoorjeclub, een initiatief van NOC*NSF. Sympathisanten van de verenigingen kunnen een figuurlijk rondje uitdelen teneinde gemiste barinkomsten enigszins te compenseren.

Sportverenigingen zijn in de regel voor een belangrijk deel financieel afhankelijk van kantine-opbrengsten. Het stilleggen van het sportieve verenigingsleven als gevolg van de coronacrisis is voor veel clubs dan ook een financiële strop. Een rondje staat in dit geval daarom voor een donatie ter waarde van een gemiddeld rondje in de kantine: 20 euro. Betalen kan via iDeal.

Een vereniging steunen kan door op www.rondjevoorjeclub.nl te zoeken naar de betreffende club en de aanwijzingen te volgen. De actie loopt in eerste instantie tot en met 31 december, maar wordt mogelijk verlengd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu